Aarhus Universitets segl

Planlæg efterårets aktiviteter med CED’s kursuskatalog

CED understøtter kvalitetsundervisning og kompetenceudvikling på AU. Det gør vi blandt andet ved at udbyde en bred vifte af kurser til undervisere på alle niveauer. Efterårets kurser ligger klar, og du kan læse om nogle af dem her.

CED udbyder kurser til både studenterundervisere, ph.d.-studerende, eksterne undervisere, adjunkter og postdocs, ph.d.-vejledere og senior VIP. Foto: Daniel Hvid, CED

Har du lyst til at få ny inspiration til din undervisnings- eller vejledningspraksis, blive klogere på Brightspace eller måske få tips til, hvordan du bruger digitale læringsteknologier i undervisningen?  

CED udbyder kurser til både nye og erfarne undervisere på alle niveauer ved Aarhus Universitet. Og du kan allerede nu begynde at planlægge dit efterårssemester med vores kursuskatalog.  

Kurser for studenterundervisere 

Som studenterunderviser på universitetet er det måske første gang, der stiftes bekendtskab med at skulle undervise. Derfor udbyder CED grundkurser til studenterundervisere og instruktorer i de mere grundlæggende aspekter inden for undervisningspraksissen. 

CED tilbyder blandt andet et pædagogisk grundkursus, der klæder studenterundervisere på til at undervise. Her får man inspiration til undervisningsformer og -aktiviteter samt mulighed for at diskutere undervisning og få feedback. 

Få styr på Brightspace 

CED udbyder en række kurser om Brightspace for helt nye såvel som de lidt mere erfarne brugere, der giver et indblik i læringsplatformens funktioner. Blandt andet kan studenterundervisere deltage i et introduktionskursus, der hjælper dem med at navigere i Brightspace, kommunikere med de studerende og benytte forskellige læringsaktiviteter.  

Vi afholder derudover introduktionskurser i Brightspace for undervisere, der ønsker basisviden om og færdigheder i platformen, eksempelvis i forbindelse med oprettelse af kursusstruktur og indhold i eget kursus. 

CED tilbyder også en række Brightspacekurser, der demonstrerer forskellige digitale værktøjer, som du kan bruge i din undervisningspraksis. Du kan blandt andet deltage i en workshop, hvor vi udforsker Brightspaces quiz-redskab og automatiseret feedback i undervisningen. Her vil du få konkrete idéer til, hvordan du anvender redskaberne til at optimere dine studerendes læring. 

Fakultetsrettede kurser for ph.d.-studerende og -vejledere 

CED udbyder kurser til både ph.d.-studerende og ph.d.-vejledere, der gerne vil udvikle og optimere deres praksis. 

Til ph.d.-studerende tilbyder vi en række fakultetsrettede kurser til dig, der vil optimere dine kompetencer inden for blandt andet undervisningsteknik, vejledning og Brightspace. 

CED tilbyder også kurser for ph.d.-vejledere, der ønsker at styrke og videreudvikle de kompetencer, det kræver at vejlede ph.d.-studerende. På kurserne vil du også få inspiration til brug af nye vejledningsmetoder og -værktøjer. 

Personlig rådgivning og sparring 

Har du lyst til at deltage i et eller flere af efterårets kurser, kan du allerede nu tilmelde dig. Gå på opdagelse i hele kursuskataloget og planlæg dit efterår på vores hjemmeside.  

Kan du ikke finde lige præcis det kursus, du leder efter, eller har du nogle spørgsmål? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Vi tilbyder både personlig rådgivning om pædagogik og didaktik i undervisningen og indgår i sparring med undervisningsteams, der ønsker mere skræddersyede kurser.