Aarhus Universitets segl

Lån et undervisningslokale

Du kan låne CED's teknologi optimerede undervisningslokale, der er fyldt med moderne teknologi og fleksible indretningsmuligheder.

Du kan låne CED's teknologi optimerede undervisningslokale i bygning 1910, lokale 228, der er fyldt med moderne teknologi og fleksible indretningsmuligheder. Du kan blandt andet optage lecture captures, live streame eller udføre hybridundervisning. 

De pædagogiske muligheder er mange, og alle undervisere på AU er meget velkommen til at benytte lokalet. 

Fleksibelt undervisningslokale fyldt med teknologi

Fleksibilitet har været et nøgleord for valg af interiør og teknologi til lokalet. Alt interiør er på hjul, og lokalets teknologi kan tilpasses, så det hurtigt kan omstilles og dermed understøtte en række forskellige pædagogiske behov og undervisningsformater.

I lokalets loft er der monteret fjernstyrede kameraer samt mikrofoner. På lokalets bagvæg er der monteret en 85” touchskærm samt et klassisk whiteboard med projektor. De studerende kan inddrages i undervisningen ved at anvende lokalets kastemikrofoner, eller de kan streame digitalt materiale fra deres enhed op på et af lokalets fastmonterede eller mobile skærme.

Der er også mulighed for at fremvise fysiske genstand til hele holdet på samme tid. En oplyst overflade på underviserens bord filmes af et kamera, og billedet sendes direkte op på en af lokalets skærme.

Plads til forskellige undervisningsformater

Undervisningslokalet understøtter både klassiske og eksperimentelle undervisningsformer. CED står til rådighed med teknisk og pædagogisk sparring, hjælp og vejledning til de undervisningsformater, lokalet understøtter.

Lecture capturing

Med lecture capture optages undervisningen og gøres efterfølgende tilgængelig online. På den måde kan de studerende tilgå undervisningen uafhængigt af tid og sted – det kan være i forbindelse med eksamenslæsningen, som et hurtigt brush-up inden næste undervisningsgang eller til videre hjælp, når de individuelt eller gruppevist skal løse en opgave.

I vores undervisningslokale kan vi klippe mellem seks forskellige kameravinkler, zoome og tilføje en intro og en outro i efterredigeringen, så der opnås en professionel og dynamisk video, der kan bruges igen og igen. 

Hybridundervisning

Undervisningslokalet er stort nok til at understøtte hybridundervisning, hvor nogle studerende følger med online mens andre er fysisk til stede. Der er plads til 40 mennesker i lokalet.

Undervisningslokalet er teknisk indrettet til en smidig understøttelse af dette format.

Livestreaming

Livestreaming muliggør forskellige typer af fjernundervisning. Undervejs kan du give de studerende, der følger med online, mulighed for at stille spørgsmål via eksempelvis chat, email, sms eller Mentimeter. De bedste spørgsmål kan derefter udvælges og besvares i en afsluttende sekvens i undervisningen.

Vi sørger for alt det tekniske og sikrer ordentlig lyd samt live-redigerer streamet ved at klippe mellem forskellige kameravinkler, så der opnås et professionel og dynamisk videostream.

Undervisningslokalet benyttes blandt andet til livestreaming af forelæsninger til gymnasieskolerne, som du kan se her:

Lokaleadresse:
Centre for Educational Development
Bygning 1910, lokale 228
Trøjborgvej 82-84
8000 Aarhus C

For at reservere, kontakt: