CED stiller en række læringsteknologier og digitale værktøjer til rådighed, som du kan bruge til både in- og out-of-class aktiviteter.
CED stiller en række læringsteknologier til rådighed, som du kan bruge til at designe dit rette pædagogiske mix af læringsaktiviteter på dit kursus. På den måde kan du kombinere forskellige former for in- og out-of-class aktiviteter.
Overvej følgende, når du skal vælge en læringsteknologi:
Du og dine studerende adgang til en række teknologier, hvoraf flere af disse er bygget ind i AU's læringsplatform, Brightspace.
Fælles for teknologierne er, at CED har indgået en kontrakt med leverandøren, så der er styr på både IT-sikkerhed og GDPR. Det drejer det sig om nedenstående teknologier, som CED også tilbyder pædagogisk og teknisk vejledning i.
Brightspace er AU's learning management system (LMS). Systemet rummer et hav af funktioner til facilitering af undervisningen, der sikrer progressionen mellem forskellige læringsaktiviteter, eksempelvis varierende in-class og out-of-class-aktiviteter og forskellige feedbackformer.
AU's Brightspacsystem er placeret her:
Du kan finde vejledninger til Brightspace på AU Educate:
Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Brightspace, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om AU’s privatlivspolitik for Brightspace her:
Gå til CED's Brightspace-supportunivers her:
FeedbackFruits er et online værktøj, der kan hjælpe dig med at facilitere peer-feedback aktiviteter blandt de studerende. I værktøjet kan de studerende aflevere forskellige typer af opgaver, herunder almindelige skriftlige opgaver, hjemmesideprodukter og videobesvarelser
FeedbackFruits tilgås via Brightspace her:
Du kan finde vejledninger til FeedbackFruits på AU Educate:
Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og FeedbackFruits, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om Feedbackfruits privatlivspolitik her:
For hjælp til FeedbackFruits skal du gå til CED's supportside om Brightspaceher:
H5P giver mulighed for at producere studenteraktiverende undervisningsindhold, herunder grafisk interaktivt læringsmateriale, quizzer, automatiseret feedback og interaktive forløb. Teknologien er integreret i Brightspace og understøtter dermed udarbejdelse og brug af grafisk og interaktivt indhold.
I H5P kan undervisere arbejde med mere end 50 forskellige indholdstyper. Se en fuld liste med uddybende eksempler på H5P’s hjemmeside:
H5P tilgåes via Brightspace:
Vejledning til H5P på AU Educate:
Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og H5P, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om H5P’s privatlivspolitik her:
Mentimeter er et student response system (SRS), som blandt andet kan bruge til at stille spørgsmål til de studerende i undervisningen og dermed øge graden af interaktion. De studerende kan deltage via smartphone, tablet eller computer og deres respons deles øjeblikkeligt ved hjælp af overskuelig grafik.
Mentimeter tilgås her:
Find vejledninger til Mentimeter på AU Educate:
Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Mentimeter, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om Mentimeters privatlivspolitik her:
Padlet udgår ved årsskiftet og erstattes af TaskCards. Skiftet sker som følge af en betydelig prisstigning på Padlet, hvilket har gjort det nødvendigt at finde et mere økonomisk bæredygtigt alternativ.
Alle brugere af Padlet har modtaget direkte information via deres mail den 19.11.2024.
Panopto er en videoplatform. Med Panopto kan du optage og dele videomateriale fra egen computer samt aktivere de studerende, når de ser videoerne via eksempelvis quiz, debat og automatisk indeksering. Derudover gør Panopto det muligt at optage og streame undervisning fra store forelæsningslokaler.
AU's Panopto-sider tilgås via:
Find vejledninger til Panopto på AU Educate:
Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Danish e-infrastructure Cooperation (DeiC), der leverer Panopto til AU, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om DeiC-aftalen her:
Kontakt din lokale IT-supportenhed for teknisk support:
TaskCards er en digital opslagstavle, hvor de studerende kan samarbejde og dele opslag, links, billeder, lydfiler, tekstdokumenter og videoer. TaskCards' enkle design og mangeartede anvendelsesmuligheder gør værktøjet brugbart til blandt andet gruppearbejde, brainstorms, mindmaps og korte, skriftlige refleksioner.
AU's TaskCards-sider tilgås via:
Du kan finde vejledninger til TaskCards på AU Educate
Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og TaskCards, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om TaskCards' privatlivspolitik her:
For hjælp til TaskCards skal du gå til CED's supportside om Brightspace:
Zoom er et videokonferencesystem, der blandt andet kan bruges til at afholde synkron fjernundervisning og optage videopræsentationer, som kan deles med de studerende. I Zoom kan du blandt andet fordele deltagere i breakout rooms, tegne på whiteboard og dele skærm.
AU's Zoom-side tilgås via:
Find vejledninger til Zoom på AU Educate:
Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Danish e-infrastructure Cooperation (DeiC), der leverer Zoom til AU, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om Zoom fra DeiC her:
Kontakt din lokale IT-supportenhed for teknisk support: