Aarhus Universitets segl

Læringsteknologioversigt

CED stiller en række læringsteknologier og digitale værktøjer til rådighed, som du kan bruge til både in- og out-of-class aktiviteter.

CED stiller en række læringsteknologier til rådighed, som du kan bruge til at designe dit rette pædagogiske mix af læringsaktiviteter på dit kursus. På den måde kan du kombinere forskellige former for in- og out-of-class aktiviteter.

Identificer dine pædagogiske behov

Overvej følgende, når du skal vælge en læringsteknologi:

  1. Start med at identificere læringsmålene på dit kursus
  2. Rammesæt passende aktiviteter, der opfylder målene
  3. Definer, hvilke egenskaber en læringsteknologi skal have for, at aktiviteterne kan udføres
  4. Søg inspiration hos kollegaer, på AU Educate eller kontakt CED i forhold til den optimale anvendelse af læringsteknologi

Hvilke læringsteknologier stilles til rådighed?

Du og dine studerende adgang til en række teknologier, hvoraf flere af disse er bygget ind i AU's læringsplatform, Brightspace.

Fælles for teknologierne er, at CED har indgået en kontrakt med leverandøren, så der er styr på både IT-sikkerhed og GDPR. Det drejer det sig om nedenstående teknologier, som CED også tilbyder pædagogisk og teknisk vejledning i.

Brightspace

Brightspace er AU's learning management system (LMS). Systemet rummer et hav af funktioner til facilitering af undervisningen, der sikrer progressionen mellem forskellige læringsaktiviteter, eksempelvis varierende in-class og out-of-class-aktiviteter og forskellige feedbackformer.

Læs mere om Brightspace...

Placering

AU's Brightspacsystem er placeret her:

Vejledning

Du kan finde vejledninger til Brightspace på AU Educate:

Retningslinjer

Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Brightspace, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om AU’s privatlivspolitik for Brightspace her: 

Support

Gå til CED's Brightspace-supportunivers her:

Kontaktperson

FeedbackFruits

FeedbackFruits er et online værktøj, der kan hjælpe dig med at facilitere peer-feedback aktiviteter blandt de studerende. I værktøjet kan de studerende aflevere forskellige typer af opgaver, herunder almindelige skriftlige opgaver, hjemmesideprodukter og videobesvarelser

Læs mere om FeedbackFruits...

Placering

FeedbackFruits tilgås via Brightspace her:

Vejledning

Du kan finde vejledninger til FeedbackFruits på AU Educate:

Retningslinjer

Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og FeedbackFruits, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om Feedbackfruits privatlivspolitik her:

Support 

For hjælp til FeedbackFruits skal du gå til CED's supportside om Brightspaceher:

Kontaktperson

H5P

H5P giver mulighed for at producere studenteraktiverende undervisningsindhold, herunder grafisk interaktivt læringsmateriale, quizzer, automatiseret feedback og interaktive forløb. Teknologien er integreret i Brightspace og understøtter dermed udarbejdelse og brug af grafisk og interaktivt indhold.

Læs mere om H5P...

I H5P kan undervisere arbejde med mere end 50 forskellige indholdstyper. Se en fuld liste med uddybende eksempler på H5P’s hjemmeside:

Placering

H5P tilgåes via Brightspace:

Vejledning

Vejledning til H5P på AU Educate:

Retningslinjer

Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og H5P, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om H5P’s privatlivspolitik her:

Kontaktperson

Mentimeter

Mentimeter er et student response system (SRS), som blandt andet kan bruge til at stille spørgsmål til de studerende i undervisningen og dermed øge graden af interaktion. De studerende kan deltage via smartphone, tablet eller computer og deres respons deles øjeblikkeligt ved hjælp af overskuelig grafik.

Læs mere om Mentimeter...

Placering

Mentimeter tilgås her:

Vejledning

Find vejledninger til Mentimeter på AU Educate:

Retningslinjer

Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Mentimeter, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om Mentimeters privatlivspolitik her: 

Kontaktperson

Padlet

Padlet er en digital opslagstavle, hvor de studerende kan samarbejde og dele opslag, links, billeder, lydfiler, tekstdokumenter og videoer. Padlets enkle design og mangeartede anvendelsesmuligheder gør værktøjet brugbart til blandt andet gruppearbejde, brainstorms, mindmaps og korte, skriftlige refleksioner. 

Læs mere om Padlet...

Placering

AU's Padlet-sider tilgås via:

Anmod om oprettelse af bruger ved at kontakte supporten på

Vejledning

Du kan finde vejledninger til Padlet på AU Educate

Retningslinjer

Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Padlet, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om Padlets privatlivspolitik her:

Support

For hjælp til Padlet skal du gå til CED's supportside om Brightspace:

Kontaktperson

Martin Wolfgang Wolsgård

Pædagogisk konsulent

Panopto

Panopto er en videoplatform. Med Panopto kan du optage og dele videomateriale fra egen computer samt aktivere de studerende, når de ser videoerne via eksempelvis quiz, debat og automatisk indeksering. Derudover gør Panopto det muligt at optage og streame undervisning fra store forelæsningslokaler.

Læs mere om Panopto...

Placering

AU's Panopto-sider tilgås via:

Vejledning

Find vejledninger til Panopto på AU Educate:

Retningslinjer

Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Danish e-infrastructure Cooperation (DeiC), der leverer Panopto til AU, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om DeiC-aftalen her: 

Support

Kontakt din lokale IT-supportenhed for teknisk support:

Kontaktperson

Martin Wolfgang Wolsgård

Pædagogisk konsulent

Zoom

Zoom er et videokonferencesystem, der blandt andet kan bruges til at afholde synkron fjernundervisning og optage videopræsentationer, som kan deles med de studerende. I Zoom kan du blandt andet fordele deltagere i breakout rooms, tegne på whiteboard og dele skærm.

Læs mere om Zoom...

Placering

AU's Zoom-side tilgås via:

Vejledning

Find vejledninger til Zoom på AU Educate:

Retningslinjer

Der er indgået en databehandleraftale mellem AU og Danish e-infrastructure Cooperation (DeiC), der leverer Zoom til AU, så det er trygt og sikkert at anvende i undervisningen. Du kan læse mere om Zoom fra DeiC her:

Support

Kontakt din lokale IT-supportenhed for teknisk support:

Kontaktperson