Aarhus Universitets segl

Kurser og workshops

Kan du ikke finde en målgruppe, der passer? Vi har helt sikkert også et tilbud til dig. Send os en mail eller gå på jagt i de forskellige kategorier og lad dig inspirere af den brede vifte af kursustyper, vi tilbyder.


Kurser for alle undervisere

Vores opgave er at understøtte kvalitetsundervisning på Aarhus Universitet. Det gør vi gennem en fast universitetsdidaktisk kursusportefølje for alle trin i underviserkarrieren og gennem et tæt samarbejde med fagmiljøerne i forhold til deres løbende udvikling af såvel uddannelser som enkelte kurser.

Den didaktiske udvikling vi laver sammen med underviserne i fagmiljøerne sigter både mod udviklingen af uddannelsernes studieordninger, mål og prøveformer, men også mod konkrete tiltag i undervisningen som blandt andet rammesatte studieaktiviteter, vejledning og aktiverende undervisningsformer.

Educational IT i undervisningen

En vigtig komponent i den didaktiske udvikling på universitetet er brugen af IT i undervisningen – også kaldet educational IT – som løsningsmodel for mere fleksibel, engagerende og dynamisk undervisning. Vi udvikler formater for blandt andet blended learning, brug af video i og uden for undervisningen, online feedback og meget mere.

Udgangspunktet for brugen af educational IT i undervisningen er Aarhus Universitets fælles læringsplatform, Brightspace, som alle undervisningsforløb er tilknyttede. Både Brightspace og andre digitale værktøjer bliver afprøvet og integreret i udviklingsarbejdet alt efter den didaktiske problemstilling.

Skræddersyet efter dit behov

Nogle kurser afholdes på faste tidspunkter hvert semester, mens andre kan rekvireres efter behov. Hvis du samler en gruppe kollegaer til et kursus eller workshop, sørger vi for gennem en dialog med jer, at skræddersy arrangementet efter jeres ønsker og behov.