Aarhus Universitets segl

CED inviterer: Hverdagens uddannelsesledelse

Onsdag den 4. maj 2022, kl. 13.30-15.30 arrangerer CED, i samarbejde med Thomas Harboe og Christian Tangkjær, et inspirationsmøde om uddannelsesledelse på universiteterne.

Bogen handler om mødet mellem ledelse og pædagogik og er henvendt til alle former for uddannelsesledere ved de videregående uddannelsesinstitutioner. Grafisk layout: Sanne Kreiner, Kreiner Creative
Inspirationsmødet foregår på Trøjborgvej i bygning 1910, der huser CED's afdeling for Digital Udvikling og vores EDU IT-undervisningslokale. Foto: Lars Kruse

Thomas Harboe og Christian Tangkjær har sammen skrevet bogen Hverdagens uddannelsesledelse, der er udgivet i 2021. 

Bogen er både anledningen til og grundlaget for dette møde, hvor Thomas  Harboe og Christian Tangkjær vil fortælle om hovedpointerne i deres bog samt lægge op til en diskussion af uddannelsesledernes vilkår og organisering.

Særligt vil de beskrive mange af de udfordringer og muligheder, der præger uddannelsesledernes hverdag, samt præsentere et udvalg af de mange anbefalinger, de kommer med i bogen.

Bogens hovedmodel, kontinentmodellen, vil også blive udfoldet i deres oplæg. Målet er, at deltagerne får en dybere forståelse af den kompleksitet og dynamik, der præger uddannelsesledernes hverdag, samt at få øje på de muligheder, der opstår i kølvandet på den særlige organisering af uddannelsesledelse, der præger universiteterne.

  • Thomas Harboe, chefkonsulent ved Københavns Universitet, har i årtier arbejdet med uddannelses- og undervisningsudvikling. I 2013 forsvarede han sin ph.d. om studieledelse ved danske universiteter og han har siden undervist i og skrevet artikler om uddannelsesledelse både nationalt og internationalt.
  • Christian Tangkjær, partner i Mobilize Strategy Consulting, har en fortid som forsker, studieleder og prodekan ved CBS. I dag arbejder han som konsulent med fokus på leder- og strategiudvikling i både nationale og internationale miljøer indenfor den offentlige sektor med hovedvægt på uddannelsesområdet.

Målgruppe

Uddannelsesledere på AU samt ressourcepersoner, der arbejder tæt sammen med uddannelsesledelse. Betegnelsen 'uddannelsesledelse' er her bredt forstået – eksempler på uddannelsesledere kan være studieledere, fagkoordinatorer, studienævnsforpersoner, uddannelsesdekaner og lignende.

Program

  • 13.30: Ankomst, kaffe og tid til at finde pladserne.
  • 13.45: Velkomst v. Anne Mette Mørcke, CED.
  • 14.00: Oplæg med indlagt tid til diskussion om uddannelsesledelse v. Thomas Harboe og Christian Tangkjær.
  • 15.15: Mulighed for at købe bogen 'Hverdagens uddannelsesledelse' til 250 kr. inkl. moms (normalpris 310 kr. inkl. moms) samt eftersnak.
  • 15.30: Slut.

Tilmelding

Du kan tilmelde dig her 
Tilmeldingsfrist: mandag den 2. maj 2022

Lokation

EDU IT-undervisningslokalet
Bygning 1910, lokale 228
Trøjborgvej 82-84
8000 Aarhus C


CED følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger for afholdelse af arrangementer om udluftning og rengøring af overflader som mange rører ved. Vi forbeholder os retten til at tilpasse eller aflyse arrangementet, hvis det skulle vise sig nødvendigt. Af samme årsag er det nødvendigt at tilmelde sig.