Aarhus Universitets segl

Webcaststudier – gør det selv-videopræsentationer

I webcaststudierne kan du både optage dig selv og tavlen på samme tid. På tavlen kan du for eksempel køre PowerPoints eller tegne formler. Mens du laver din præsentation, kan du følge med på en referenceskærm der viser, hvad der bliver optaget.

Hos CED kan man benytte vores webcaststudier til produktion af video på egen hånd. Vores medarbejdere sørger for, du kommer godt i gang.

Studierne gør det enkelt og nemt at optage videoer af sig selv, og man kan blandt andet køre PowerPoint, screencasts, tavleundervisning og softwaredemonstrationer under optagelserne.

Videoerne produceres ved hjælp af ganske få klik og bliver gemt direkte på AU’s videoplatform, Panopto. På grund af studiernes brugervenlighed lærer man hurtigt selv at starte og producere webcastvideoer.

Teknisk information

Studierne er udstyret med en PC, hvorfra man kan køre slides eller anden præsentationsmateriale. Dermed behøver man ikke medbringe og bruge tid på at tilslutte sin egen enhed. Computeren er tilsluttet en stor, berøringsfølsom skærm, der fungerer som digital tavle, hvor man blandt andet kan skrive og tegne med softwareproduktet ChalkBox.

Webcastproduktioner bliver optaget i to spor – også kaldet Picture-in-Picture. Det betyder, at kamerabilledet af dig foran den berøringsfølsomme skærm og selve computerens skærmbillede bliver optaget hver for sig. Begge spor kan dermed vises side om side i den færdige video.

Lyden bliver optaget ved hjælp af et microport-sæt. Et microport-sæt består af en lille knaphulsmikrofon der er tilsluttet en sender, og en modtager der er tilsluttet kameraet. Den skal tændes og klipses på tøjet, før man begynder at optage.

Der er tilknyttet en lille præsentationsenhed til computeren. Med den kan man skifte mellem sine slides med afstand fra computeren.

Webcaststudie med lightboard

Webcaststudiet med lightboard gør det fx muligt at udlede matematiske formler, imens man forklarer udledningerne direkte ind i kameraet. Studiet blev etableret gennem et samarbejde med lektor Jan Arlt fra Institut for Fysik og Astronomi.

Et lightboard er en glastavle, hvor der bliver skudt lys ind i siderne af glasset. Lyset gør, at alt hvad man skriver på glasset, bliver ekstra tydeligt. Dermed kan man blandt andet lave avancerede formler uden at detaljerne forsvinder. Samtidig har man fronten mod kameraet og tavlen, hvilket gør det lettere at skrive – studiet spejler automatisk optagelserne.

Man kan optage sig selv bag ved lightboardet samtidig med, at man overlejrer præsentationer på optagelserne. Det gør at man, for eksempel, kan annotere sine præsentationer, tilføje grafer og andre typer illustrationer til sin præsentation.

Video: Jan Arlt, IFA, AU
Video: Jan Arlt, IFA, AU

Lokationer og booking

Katrinebjerg

5346-014

Campus

1524-125

Vores studier bookes i Outlook-kalenderen. Du kan søge dem frem via deres bygnings- og lokalenummer. Du kan også kontakte CED for booking.

Vær opmærksom på at en booking i Outlook er foreløbig, indtil den er blevet endeligt godkendt. Dette er for at vi sikrer os, vi har mulighed for at låse op til studierne, når du har brug for det. Vi anbefaler derfor, du booker mindst 24 timer i forvejen på almindelige hverdage.