Aarhus Universitets segl

Lån udstyr

På denne side kan du finde en oversigt over noget af den produktionsteknologi, du kan låne ved CED. Vi udlåner ikke til kommercielle formål eller til bachelor- eller kandidatstuderende.

Hvis du mangler hjælp til brugen af udstyret, er i tvivl om hvilket udstyr passer til dit behov, eller mangler specifikt udstyr eller anden vejledning, så kontakt Daniel Hvid.


360°-udstyr

360°-videoer kan give dine studerende adgang til svært tilgængelige, fjerne, farlige, bekostelige eller adgangsbegrænsede områder. Tag et kamera under armen, næste gang du skal på tur.

CED har en lang række 360°-udstyr, du kan låne. Vi har udlåner både 360°-kameraer, 180°-kameraer og 3D-kameraer, der kan optage i 2K, 4K og 5.7K. Vi har også VR-briller, så du efterfølgende kan komme forbi kontoret og afprøve dine optagelser i vores Oculus Go eller Oculus Quest.

Videokameraer

Vi har et udvalg af forskellige kameraer, der er forholdsvis nemme at betjene og producerer nogle pæne billeder.

Vores Sony-actionkamera og GoPro Hero kan holde til en del og er perfekte til at have med på farten, mens de håndholdte Panasonic-kameraer kan bruges til optagelser af workshops, interviews eller mindre forelæsninger.

Tripods udlånes selvfølgelig efter behov.


Swivl

Sæt en smartphone eller tablet på den lille Swivl-robot, så sørger den for, du altid er i fokus, når du optager video. Dette er nyttigt, hvis du eksempelvis har behov for både at optage både en tavle og andet udstyr, der ikke kan fanges i én kameravinkel.

Til den lille Swivl medfølger en sender med indbygget mikrofon, der sørger for at robotten ved, hvorhen den skal fokusere. Dertil følger også en vidvinkellinse, der kan give dit kamera et 140°-synsfelt.

Smartphone-kit

Vores smartphone-kit hjælper til bedre lys, lyd og vinkler på dine mobiloptagelser.

Du kan bruge det til hurtige feedbackvideoer på hjemmekontoret, under feltarbejdet, i laboratoriet, foran en tavle eller til demonstrationsvideoer.


Lydoptagelse

Skal du lave lydoptagelser til eksempelvis podcasts, interviews, reportage eller mundtlig feedback, er en bærbar lydoptager nem at have med i lommen på farten.

Vores Zoom H1 er Zooms mindste håndholdte optager og er simpel at betjene. Zoom H2 har mulighed for at optage i flere kanaler samt spatial audio, der bruges til at give mere 'rumlighed' i 360°-optagelser. På vores Zoom H6, som er vores mest avancerede lydoptager, kan du blandt andet tilkoble fire mikrofon-indgange.

Knaphulsmikrofoner

Knaphulsmikrofoner er diskrete og praktiske mikrofoner, der giver god lyd på optagelser.

Vi udlåner knaphulsmikrofoner af mærket Røde SmartLav+, der kan kobles til diverse enheder som for eksempel tablets, smartphones eller computer. Optimal til skærmoptagelser eller indtaling af lyd eller podcasts.

Vi har også microports, som er clip-on-mikrofoner. Signalet bliver sendt til den parrede modtager, der kan kobles i eksempelvis et kamera, diktafon eller anden lydoptager. Anbefales til lån af kameraudstyr, hvor der skal bruges god lyd fra enkeltpersoner.


Konferencemikrofoner

Håndfri mikrofon, primært til brug ved videosamtaler, som du kan koble til din computer via USB-kabel. Med den kan både dig og dine kollegaer snakke og fange lyd på samme enhed. Markant bedre lyd end hvis du benytter den indbyggede mikrofon i din computer.

Anbefales til større forsamlinger i ét lokale, men kan også bruges i forbindelse med skærmoptagelser (såkaldte screencasts), hvor der er to eller flere der snakker.

Tablet-klassesæt

Har du en undervisningsaktivitet, hvor du har brug for en større mængde tablets, udlåner vi også dette. Vi har 24 styks Samsung Galaxy Tab A-tablets, du kan låne som et klassesæt til mindre hold eller gruppearbejde.


Teleprompter

Hvis du eksempelvis vil optage en undervisningsvideo og ønsker hjælp til at huske indholdet, kan du låne en teleprompter. Teleprompteren virker med en tablet, som du kan låne, eller du kan bruge din egen.

Fordelen ved en teleprompter er, at du kan placere et kamera direkte bag teksten, du læser op af, så du altid har øjnene direkte mod publikum.

Catchbox

Kan de studerende ikke høre hinanden ved plenum-diskussioner, eksempelvis i et auditorium? Brug da vores kastemikrofon, som er en blød terning med trådløs mikrofon indeni.

I stedet for at halse afsted mellem rækkerne med en mikrofon, kan kastemikrofonen smides op til de tilhørerne, uden fare for at teknikken går i stykker – pas dog på kaffekopperne!


Transskriptionspedal

En fodpedal der gør det hurtigere og nemmere at transskribere videoer eller lydoptagelser. Fodpedalen har tre knapper som du kan bruge i stedet for tastaturgenveje. Du bestemmer selv de ønskede kommandoer, så de passer til dit behov.

Ønsker du at låne udstyr? Kontakt: