Aarhus Universitets logo
English
Den 1. januar 2020 trådte en ny bekendtgørelse om stillingsstruktur på de danske universiteter i kraft. Bekendtgørelsen præciserer, at universitetet har ansvaret for, at alt videnskabeligt personale, der varetager undervisning, løbende og gennem hele karrieren tilegner sig de nødvendige pædagogisk-didaktiske kompetencer. Det præciseres også, at universitetet skal have en plan herfor. I forlængelse heraf har Danske Universiteter arbejdet med et fælles nationalt rammeværk for meritering af undervisning. Det skal vi nu til at arbejde med på Aarhus Universitet.
Tæt kobling til egen undervisningspraksis, frihed til at designe selv og dialog med de studerende er tre af de elementer, der går igen, når undervisere fra Aarhus Universitet skal pege på, hvad der er vigtigt for udviklingen af deres undervisning. Og det skal understøttes i undervisernes pædagogikum, mener kursuslederne bag.
Det er vigtigt at sikre, de studerende får en god start med undervisningen, når de vender tilbage. Dem der har startet deres uddannelse under COVID-19-nedlukningen, er i højere grad præget af negative følelser omkring studiet. Derfor har vi samlet gode råd til, hvad du kan gøre for at styrke motivationen og skabe en følelse af fagligt fællesskab.
Side 13 af 18
I dette nyhedsbrev introducerer vi vores nye workshop om redskabet H5P, en workshop om Virtual Exchange samt præsenterer nye formater af kurset om facilitering af studiefaglige dialoger.
Vi går på opdagelse uden for AU’s gule mure, og fortæller om AU-kollegaers spændende ideer og undervisningserfaringer.
I dette nyhedsbrev introducerer vi vores nye kursus i uddannelsesledelse, en workshop om facilitering af studiefaglige refleksionsrum og workshops, der sætter pædagogiske temaer i en digital kontekst.
I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på nogle af universitetets mange uddannelsesledelsesopgaver. Vi dykker ned i tre niveauer: undervisnings-, kursus- og studieledelse.
I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på CED’s tilbud om sparring og kurser til alle undervisere på AU. Der udbydes en meget bred palet af kurser og workshops, både hvad angår form, indhold og niveau.
I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på udvikling af underviserkompetencer på AU. Derunder det nationale rammeværk for meritering af undervisning, instruktorkurser, Universitetspædagogikum og forskning om kollegial feedback.
Læs mere om erfaringerne fra forårets pilottests i Brightspace, ressourcer og hjælp til online undervisning og eksamen samt etableringen af Centre for Educational Development.