Dette universitetspædagogiske forløb er for rådgivende forskere (forskningsbaseret myndighedsrådgivning) ansat som adjunkt, tenure eller postdoc på Aarhus Universitet, som ønsker at kvalificere sig til et lektorat i overensstemmelse med bekendtgørelse om stillingsstruktur for videnskabeligt personale ved universiteter.
Kursets formål er dels at bidrage til udvikling og professionalisering af deltagernes praktiske universitetspædagogiske undervisningskompetencer, dels at udvikle deltagernes formidlingskompetencer med henblik på både undervisnings- og rådgivningsarbejde. Kurset er tilrettelagt, så det afspejler kompetenceniveauet svarende til niveau 2 i danske universiteters fælles rammeværk for meritering af universitetspædagogiske kompetencer. Yderligere information her: Dansk ramme for meritering af universitetspædagogiske kompetencer.
Det er obligatorisk at gennemføre både Universitetspædagogisk forløb for rådgivende forskere samt Kursus om forskningsbaseret myndighedsrådgivning på TECH (i valgfri rækkefølge) for at kvalificere sig til en lektorstilling.
Målet er, at deltagerne efter at have deltaget i kurset kan:
Kurset er tilrettelagt med henblik på at understøtte rådgivende forskere i deres forskellige undervisnings- og formidlingspraksisser. Dette gøres gennem teoretiske oplæg og praktiske øvelser, der gør deltagerne i stand til at skabe sammenhæng i deres undervisnings- og vejledningspraksis gennem brugen af pædagogiske nøglebegreber, learning design og didaktiske modeller. Derudover vil deltagerne undervejs i kurset oparbejde en retorisk værktøjskasse, der giver dem kompetencerne til at agere kommunikationskompetent i forskellige kommunikationssituationer, herunder undervisning. Samlet giver de to spor deltagerne muligheden for at intervenere i egen undervisnings-, vejlednings- samt formidlingspraksis.
Kursets overordnede temaer er:
Kurset har et samlet omfang på 75 timer. Herunder er der ca. 25 timers fremmøde fordelt på et opstartsmøde (online), tre seminardage, vejledningsmøder og et afslutningsmøde. Resten af timerne er forberedelse og arbejde med eget udviklingsprojekt.
Hele kurset forløber sig over ét semester.
Datoer for E25:
Herudover er der to vejledningsmøder af 1,5 times varighed samt en afslutning.
Som afslutning på kurset skal hver deltager præsentere sit udviklingsprojekt for kollegaer og leder i deres sektion. Det kan fx være som punkt på et regulært sektionsmøde eller ved et særskilt møde/arrangement. Hvordan den enkelte afslutning tilrettelægges, oplyses i løbet af kurset. Deltageren skal præsentere sit projekt (5-7 min) og herefter afsættes tid til feedback, spørgsmål og dialog om projektet (ca. 10 min).
Datoer
Herudover er der to vejledningsmøder af 1,5 times varighed samt en afslutning.